LIKE ons op Facebook en maak kans op leuke prijzen. Je hoeft slecht's één keer mee te doen om iedere maand weer kans te maken! NU WINNEN...
Check out what we have done! :)
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.
Hoe moet ik een skateboard grippen

Skateboard Grippen

Een skateboard voorzien van griptape lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Met een beetje geduld kom je de eerste keer al heel erg ver. Op deze pagina leggen we je stap voor stap hoe je een skateboard moet grippen.

Lukt het de eerste keer niet? Begin dan gewoon weer op nieuw. Na een aantal keer heb je het onder de knie en vergeet je het nooit meer.

Title


Project Two

Lorem ipsum dolor sit ame, consectetur adipiscing elit. In tincidunt, nulla id accumsan ultrices, justo turpis adipiscing nunc, ac pellentesque ipsum massa id dui. Vivamus ut dui ut mi lobortis sodales. Nullam sollicitudin justo ut lorem.

Read More
Title

Project Three

In cursus vulputate enim at congue. Aenean eleifend lorem eu nisl convallis cursus. Phasellus dapibus magna est. Nullam viverra adipiscing rutrum.

Read More
Title

Project Four

Aliquam elit risus, volutpat quis, mattis ac, elementum eget, mauris. In hac habitasse platea dictumst. Aenean cursus. Maecenas aliquam, ligula id egestas suscipit, nisi sapien dignissim nibh, ac vestibulum lorem urna in neque.

Read More

Skateboard grippen doe je zo

Stap 1: vetvrij maken van je deck
Voordat je gaat grippen moet je er voor zorgen dat de lijmlaag van de griptape goed hecht. Dit doe je door je deck lichtjes te schuren met een fijn schuurpapiertje of stukje griptape. Maak daarna het deck goed schoon met een licht vochtig doekje en maakt het vervolgens goed droog.

Stap 2: het plakken van de griptape
Verwijder de folie aan de achterzijde van de griptape.
Je moet er voor zorgen dat de griptape na het plakken aan alle zijden van je deck even ver uit steekt. Plak de griptape stevig op je deck en wrijf eventuele luchtbellen onder de griptape uit. Hoe je de griptape makkelijk op je deck plakt zie je in de video hier naast.

Stap 3: het insnijden van de griptape
Deze stap is niet noodzakelijk maar hierdoor is het makkelijker om op het einde de overtollige griptape van je deck te snijden. Snijd de griptape in tot aan het deck, op de plaatsen waar de rechte lijn van het deck over gaat in de ronding bij de nose en de tail van het skateboard.

Stap 4: je deck zichtbaar maken
Nu is het zaak om je deck zichtbaar te maken aan de bovenzijde van de griptape. Hiermee zie je niet alleen waar je de griptape moet wegsnijden, maar dit maakt het ook makkelijker om de overtollige gript te verwijderen. Neem een schroevendraaier en ga hiermee in een hoek van 45 graden langs alle zijden van het deck totdat je deck goed zichtbaar is. Je maakt nu een soort breuklijn in de griptape waardoor je hem in de volgende stap makkelijk kunt snijden.

Stap 5: het wegsnijden van de overtollige griptape
Neem een scherp stanleymes en start bij een van de inkepingen die je in stap 3 hebt gemaakt. Snijd de overtollige griptape weg en houdt je stanleymes hierbij in een hoek van 45 graden. Probeer om de griptape in één vloeiende beweging weg te snijden. Hiermee bereik je het mooiste resultaat. Grip je voor de eerste keer een skateboard? Dan is het haast onvoorkomelijk dat je wat haakjes krijgt aan de zijkant van de griptape. Deze kun je met het mes voorzicht proberen weg te snijden.

Let altijd goed op dat je niet in het deck snijd. Een skateboard deck staat namelijk onder spanning en hiermee neem je alle spanning op het deck weg.

Stap 6: finishing touch
Ga met een klein stukje griptape rustig over de bovenzijde en zijkanten van je zojuist gegripte skateboard. Griptape is wanneer het net nieuw is namelijk erg scherp en kan dus makkelijk je schoenen beschadigen of zelfs je handen open halen. Door de griptape lichtjes te 'schuren' haal je de grootste grofheid weg. Daarnaast kun je de zijkanten van je deck hiermee nog netjes afwerken.

Je skateboard deck is nu klaar voor gebruik.
Wil je weten hoe je het skateboard verder monteerd?
Kijk dan onder het kopje 'skateboard monteren' hier op de website.

Skateboard grippen video tut.

In deze video zie je in sneltreinvaard de verschillende stappen bij het grippen van een skateboard.Soms zie je skateboards waarbij een stuk van de griptape is weg gesneden. Om zo bijvoorbeeld een deel van het deck zichtbaar te maken waar een logo staat afgebeeld of waar een sticker is geplakt. Er zijn ware griptape-artiesten die ware kunstwerken op skateboard decks achterlaten. Heb je zelf een deck gekocht waarop een mooi merklogo of signature staat geprint aan de bovenzijde van het deck? Bekijk dan onderstaande video tutorial over hoe zo'n griptape kunt maken.

 

 

Enkele voorbeelden van griptape artists


Skateboard Griptape Art


Skateboard Griptape Artwork

Skateboard Griptape Art