LIKE ons op Facebook en maak kans op leuke prijzen. Je hoeft slecht's één keer mee te doen om iedere maand weer kans te maken! NU WINNEN...
Check out what we have done! :)
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Skateboard Onderdelen kopen

Heb je nieuwe onderdelen voor je skateboard nodig?

Lees hier waar je op moet letten? Wanneer koop je kwaliteit en wat kun je beter laten liggen? Met goede spullen kun je lang vooruit en hoeft het absoluut niet duur te zijn.

Title

Project Two

Lorem ipsum dolor sit ame, consectetur adipiscing elit. In tincidunt, nulla id accumsan ultrices, justo turpis adipiscing nunc, ac pellentesque ipsum massa id dui. Vivamus ut dui ut mi lobortis sodales. Nullam sollicitudin justo ut lorem.

Read More
Title

Project Three

In cursus vulputate enim at congue. Aenean eleifend lorem eu nisl convallis cursus. Phasellus dapibus magna est. Nullam viverra adipiscing rutrum.

Read More
Title

Project Four

Aliquam elit risus, volutpat quis, mattis ac, elementum eget, mauris. In hac habitasse platea dictumst. Aenean cursus. Maecenas aliquam, ligula id egestas suscipit, nisi sapien dignissim nibh, ac vestibulum lorem urna in neque.

Read More

Skateboard deck kopen

Tegenwoordig zijn er zoveel skateboard merken op de markt dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Vooral als je net begint met skateboarden is het lastig om te zien wanneer je nu betaald voor kwalteit of enkel voor de naam.

Om je een beetje op weg te helpen kun je onderstaande richtlijnen gebruiken bij het aanschaffen voor onderdelen van je skateboard. Vindt je het nog steeds lastig? Neem in je keuze dan mee dat een gevestigde merknaam al jarenlang bezig is met het ontwikkelen van producten voor de skatesport. Deze producten zijn helemaal doorontwikkeld en je weet dan zeker dat je voor kwaliteit kiest.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuw deck?
De keuze van een nieuw deck is misschien wel de meest lastige bij het kopen van nieuwe onderdelen voor je skateboard. Prijzen van decks lopen namelijk erg uiteen. Dit kan met verschillend dingen te maken hebben. Zo kan de print op het skateboard ontworpen zijn door een vooraanstaande graphic artist maar zijn er ook decks die helemaal geen print bevatten. Decks zonder print zijn stukken goedkoper terwijl exclusieve decks vele tientallen euro's duurder kunnen zijn. Het belangrijkste waar je op moet letten is de dikte en de houtsoort van het deck. Een goed skateboard deck is gemaakt van Canadian Maple en bestaat uit 7 lagen (7-ply) hout. B-merken decks zijn vaak veel dikker als 7-ply. Dit maakt je skateboard zwaar en onhandelbaar. Naast decks van Canadian Maple zijn er ook redlijk wat decks te koop die zijn gemaakt van China Maple. Ondanks dat dit ook maple hout betreft is het hout veel minder sterk als Canadees maple hout waardoor je deck eerder zal breken. Tegenwoordig komen er steeds meer skateboard decks op de markt waar een laag fiber of carbon in is verwerkt. Deze decks zijn sterker en lichter als decks die in zijn geheel uit hout bestaan. Je betaald er wel meer voor. Sommige merken zoals Blind en Almost geven breekgarantie op hun decks.

Er zijn natuurlijk nog veel meer factoren die invloed kunnen hebben op het besluit welk deck je koopt. Zo kun je een brede of smalle plank kopen, zit er zeer veel verschil in de concave van de decks en zijn er allerlei verschillende vormen (shape) te koop. Welk besluit je hier in neemt is afhankelijk van jezelf. De ene vindt het namelijk fijn om op een breed deck te skaten met veel concave terwijl de ander liever een smal deck met minder concave skate. Welke breedte deck, met wat voor soort concave je skate, zul je pas na een aantal jaar skaten ontdekken. Probeer verschillende maten skateboards uit of stap eens op een skateboard van iemand anders om te ontdekken wat jou het beste past.

A-Merken skateboard decks
Prijsklasse: 40,- tot 150,- (gemiddeld 69,95)
- Almost Skateboards (69,95 - 79,95)
- Blind Skateboards (69,95 - 74,95)
- Enjoi Skateboards (69,95 - 79,95)
- Flip Skateboards (69,95 - 79,95)
- Mini-Logo Skateboards (Powell) (39,95)
- Real Skateboards (59,95)
- Skateboarding is not a crime (59,95)

B-Merken skateboard decks
Prijsklasse: tot 59,95
- Shaun White Supply Co. (59,95)

Kies een volgend onderwerp:
- waar moet ik op letten bij het kopen van nieuwe trucks?
- waar moet ik op letten bij het kopen van nieuwe wielen?

Compleet skateboard kopen

Ga je voor het eerst skateboarden of vindt je het lastig om zelf een skateboard samen te stellen? Dan is een compleet skateboard (complete in skateboard volksmond) een goede keus. Je ontvangd het skateboard gemonteerd en wel en kan direct vooruit met het oefenen van je eerste tricks.

Alle grote skateboard merken verkopen zowel losse onderdelen als complete skateboards. Wanneer je van een bepaald merk alle onderdelen los gaat kopen zul je stukken duurder uit zijn dan wanneer je een complete koopt van hetzelfde merk. Dit komt omdat de completes zijn voorzien van een basis setup trucks, wielen en hardware. Geen nood, wat de kwaliteit van deze setup komt altijd overeen met wat men al jaren van het merk gewend is. Grote skateboard merken gaan er juist van uit dat iemand die al langer skateboard losse onderdelen zal kopen. De completes van de meeste merken zijn juist gericht op beginnende skateboarders en daarom prima in de setup hoe ze worden geleverd.

 

Juist tussen de complete skateboards zul je een hele berg
B-Merken aantreffen. Let dus goed op wat je koopt. Wil je echt leren skateboarden? Dan gaat je dit alleen lukken op een goede plank. Een goede plank hoeft geen 100,- euro te kosten maar zeker voldoen aan een aantal specificaties. Houdt je hier geen rekening mee dan kan het wel eens zijn dat je moet leren skateboarden op een skateboard dat daar eigenlijk helemaal niet voor geschikt is. Leuk om een beetje vooruit te rollen maar tricks zullen niet lukken. Een zware plank zal het bijvoorbeeld erg lastig maken om met je skateboard te springen. Voor de jongste groep skateboarders zal een B-merk skateboard wel weer prima geschikt zijn. De B-merken zijn namelijk erg goedkoop in prijs en een goede aanschaf voor jonge kinderen. Laten ze het skateboard na een aantal keer proberen dan liggen, dan heb je in ieder geval geen geld weg gegooid.

Wil je een goed skateboard aanschaffen waar je ook écht op kunt leren skateboarden? Houd dan onderstaande vuistregels in gedachten.

* de prijs van het skateboard is 79,95 of meer
* het deck van het skateboard is gemaakt van maple hout
* het deck van het skateboard is 7-ply (7 lagen) dik
* het skateboard is voorzien van wielen met tenminste
Abec-5 lagers.
* bij het product staan specificaties vermeld zoals houtsoort, dikte, concave en hardware
* het skateboard bevat geen rare fratsen zoals lampjes of andere aanhangsels
* het skateboard heeft een merknaam en is makkelijk op internet en bijvoorbeeld Youtube te vinden
* B-merken skateboards zijn vaak gericht op jonge kinderen en daarom voorzien van kinderlijke prints van bijvoorbeeld Batman, Cars of Disney.

A-Merken complete skateboards
Prijsklasse: 79,95 tot 250,- (gemiddeld 129,95)
- Almost Skateboards (129,95)
- Blind Skateboards (109,95 - 119,95)

- Bullet Skateboards (89,95)

- Cliché Skateboards (129,95)
- Flip Skateboards (119,95)
- Krooked Skateboards (119,95)
- Shaun White Supply Co. (64,95 - 79,95)
- Speed Demons Skateboards (99,95) TIP voor kids!
- Zero Skateboards (129,95 - 149,95)

B-Merken complete skateboards
Prijsklasse: tot 79,95 (gemiddeld 49,95)
- Choke Skateboards (39,95 - 69,95) TIP! kids&beginners
- Skateboards Hot Wheels (19,95 - 59,95)
- Skateboards Batman (22,95 - 39,95)
- Skateboards voor meisjes (29,95 - 34,95)

.

Wanneer iets vervangen?

 

Winnen!

image

Maak iedere maand kans op leuke skateboard prijzen!
Meedoen is heel eenvoudig. Je hoeft maar één keer mee te doen om iedere maand wéér kans te maken.